In de wijk wordt het groenonderhoud verbeterd door een gedreven groep hoveniers in opleiding. Zij doen een werk-en leertraject bij SWO-Groen. SWO, de afkorting voor  Samenwerkende Ondernemers, is een samenwerkingsverband tussen drie hoveniersbedrijven, de gemeente Groningen en TerraNext.  Samen met De Wijkdeal zorgt SWO voor het ‘vergroenen’ van de openbare ruimte en verbeteren van het onderhoud in De Wijert.

In dit werk- en leertraject biedt TerraNext één dag in de week scholing aan en verzorgt SWO de praktijklessen om de kandidaten de kneepjes van het vak te leren. De bewoners in de wijk geven aan welke projecten in het groen zij belangrijk vinden en prioriteit hebben. Op deze manier kunnen de hoveniers in opleiding ervaring opdoen, en kunnen de plannen voor een groenere en schonere wijk direct gerealiseerd worden.

Wil jij ook een gratis opleiding volgen tot Hovenier mén baangarantie? Bekijk de vacaturepagina!

Het Julianapark is al geruime tijd aan het verruigen. In het jaar 2017 hebben buurtbewoners de handen ineen geslagen om hier iets aan te doen. Een van de dingen die zij ondernamen is de gemeente verzoeken de naam om te dopen in ‘Julianabos’, dit paste meer bij het huidige karakter van het park. Samen met de gemeente is er toen hard gewerkt: er is gesnoeid, er zijn nieuwe banken gekomen en er zijn nieuwe afvalbakken geplaatst.


Onder het motto “Pak jij de handschoen op?” vraagt wijkbewoner en initiatiefnemer Pieter Lok bewoners mee te helpen het park schoon, aantrekkelijk en veilig te houden. Doe jij ook mee? Laat een bericht achter bij onze contactpagina o.v.v. Julianapark.