Rondslingerend afval rondom ondergrondse vuil- containers? Voor veel wijkbewoners een doorn in het oog. Herken jij dit probleem en wil je hier iets aan doen? Dat kan! In samenwerking met de gemeente willen we een experiment starten waar wij jou (en mede-bewoners) de mogelijkheid geven een ondergrondse vuilcontainer te adopteren in jouw eigen buurt of straat.

Hoe werkt het adopteren van een vuilcontainer?
Als adoptant ontvang je een afvalgrijper, vuilniszakken en (indien nodig) een speciale afvalpas. Hierdoor kun je gemakkelijk de directe omgeving van jouw container schoonhouden. Dit geldt uiteraard alleen voor het rond-slingerende zwerfafval. Wanneer je zakken grofvuil naast de container ziet staan, meld je dit gewoon bij de gemeente en ruimen zij het afval voor je op.

Wat krijg je ervoor terug?
Naast een schonere omgeving, wordt er op de container een gratis clickframe geplaatst. In deze clickframe mag de adoptant wijk-oproepjes plaatsen d.m.v. van een zelfontworpen poster (m.u.v. commerciële doeleinden). Hulp nodig bij een ontwerp? De Wijkdeal helpt je graag.

Op welke container wil jij een eigen clickframe?
In Vinkhuizen zijn ze begonnen met het plaatsen van tuintjes rondom afvalcontainers. Gaan wij ook met elkaar de strijd aan tegen zwerfafval? Stuur dan jouw voorkeurslocatie voor een clickframe via het contactformulier of bel ons op 06 40 50 79 99. Er zijn drie plekken te vergeven, dus wees er snel bij!

Wie regelmatig rond het Hendrik de Vriesplantsoen of bij de winkels aan de van Lenneplaan komt heeft haar vast al eens gespot. De altijd vrolijke en goedlachse Thea. Sinds 2o18 is Thea niet alleen onze buurtconciërge, maar ook betrokken bij De Wijkdeal en projecten. Zo is zij initiatiefnemer van ‘Vier De Lentemarkt’ in De Wijert, maakt foto’s van het Wijkdealcafé voor de nieuwsbrief én wil ook graag helpen als vrijwilliger bij allerlei activiteiten in de wijk.

De Wijkdeal Werkt. Maar ook Thea Werkt!

Thea in het zonnetje gezet!
Tijdens het buurtfeest ‘De Wijert Bruist’ kreeg Thea uit handen van de wijkwethouder een mooi portret-schilderij als dank voor haar harde werk om de wijk schoner, mooier en veiliger te maken. We bedanken actieve bewoner en kunstenaar Eva Verhey voor haar tijd én creativiteit in dit kunstwerk.

LenteKriebels is de jaarlijkse grote opruimactie in de gemeente Groningen. Deze actie voor een schonere woon- en leefomgeving is al jaren een groot succes.
Elk jaar doen ook de bewoners uit De Wijert actief mee met de opruim- en schoonmaakacties van Lentekriebels.

LenteKriebels 2020 uitgesteld
Alle LenteKriebelsacties van 28 maart t/m 25 april gaan helaas niet door.
De aanloop van Lentekriebels 2020 zou van start gaan in De Wijert. Wijkbewoner én Italiaanse kunstenaar Martina Dal Brollo ging hier aan haar vijfdaagse zwerfafvaltocht beginnen. In plaats van LenteKriebels komt er dit jaar NazomerKriebels van zaterdag 29 augustus t/m zaterdag 19 september 2020.

Bewoners die op de hoogte willen blijven van opruim-en schoonmaakacties in de wijk kunnen terecht op de gemeentepagina Groningen Schoon Dankzij mij