Eendenplateau wordt Huize De Wiardt
Een groot project binnen het thema Kunst, Cultuur & Historie is plateau Huize De Wiardt. Een aanwinst in onze wijk. Wijkbewoner Erik-Jan Meijer heeft samen met direct omwonenden en de gemeente een werkgroep opgericht. Zij zijn ruim een jaar bezig geweest om het Eendenplateau dat gerenoveerd moest worden, om te zetten naar een mooie nieuwe plek.

Hoe goed ken jij de historie van jouw wijk?

De plek is historisch, want onder dit plateau liggen de kelders van een oud steenhuis “De Wiardt” geheten, naamgever voor onze wijk De Wijert. Het was een voor die tijd indrukwekkend steenhuis. Dat diende als woonhuis, voor o.a. de burgemeesters-familie Huyghe en de gravin van Bentheim. Een plek met historie dus.

Van Toen

Naar Nu

Tijdens sessies met omwonenden vanuit zowel Helpman als De Wijert, en de beide bewonersorganisaties Wijkcomité Helpman en Platform De Wijert, is met de gemeente gesproken over hoe deze plek te markeren als bijzondere historische plek. Het nieuwe plateau laat zien hoe de fundamenten van de kelders van dit huis in de vijver steken.

De plannen voor 2020
Er komt ook nog een informatiebord bij dat verhaalt over de historie van deze plek. Ook komt er nieuwe beplanting en de oude bankjes worden vervangen door nieuwe. Zodra het helemaal gereed is, zal het feestelijk geopend worden. We houden je hiervan op de hoogte!