Doe je mee?

Ben je kunstenaar, woon, werk of zit je op school in De Wijert? Doe dan mee aan een “raamexpositie” van jouw eigen werk in onze wijk.

Bij voldoende aanmeldingen hopen we in september te starten met dit nieuwe project. Denk aan een raamexpositie (corona-proof) met routekaart, waar iedereen van kan genieten en zo, op een leuke manier, kennismaakt met de creativiteit van de wijk.

Je exposeert jouw werk voor het raam!

Aanmelden

Wil jij jouw werk tentoonstellen en/of heb je zin om mee te helpen de raam-expositie te organiseren of heb je een ander idee?? Stuur dan een mail naar info@wijkdealdewijert.nl

Is jouw raam niet goed zichtbaar? Bijvoorbeeld wanneer je in een flat of appartement woont, dan kun je jouw werk ook exposeren op het raam bij het MFC. Misschien willen jouw benedenburen jouw kunstwerk ook wel voor hun raam plaatsen…? Genoeg mogelijkheden dus!

Jouw raam aanbieden als kunstplek?

Wil jij als bewoner, bedrijf of andere organisatie een raam beschikbaar stellen voor kunstwerken? Neem dan ook contact op met De Wijkdeal!

Veel creatief talent is er in de wijk. Kunstenaar & Creatief Docent Miranda Hesseling laat met haar expositie de mooie kunstwerken van wijkbewoners zien, welke zijn gemaakt in een reeks van 8 schilderlessen tijdens Schilderlessen De Wijert. Dit geldt ook voor de mooie kunstwerken van bewoners die mee hebben gedaan aan de schildercursus ‘De Losse Penseel’ van Eva Verhey.

Tijdens het buurtfeest ‘De Wijert Bruist’ (oktober 2019) hadden Miranda en Eva een mooie kunstwand opgemaakt om verschillende werken van talentvolle en creatieve bewoners tentoon te stellen.

Meer informatie over deze twee schilderlessen in de wijk vind je hieronder bij de 2 projecten.

Miranda Hesseling organiseert wekelijks schilderlessen voor de wijk. In mei 2017 begon zij met de start van haar lessen en nam Miranda de groepen mee de wijk om ideeën op de doen voor de lessen.

Inspirerende schilderlessen met een bijzonder wijkwandeling

Samen met een stadsgids werd een bijzondere wandeling gemaakt in De Wijert om de kracht en schoonheid van de wijk de ontdekken. Zo deden de deelnemers inspiratie op om de kunst, cultuur en historie van de wijk verder op schildersdoek uit te werken. Met zeer mooie resultaten!

 

Lessen nu ook met ‘vrije’ opdrachten
Naast de inspirerende wijkwandeling, zijn er ook andere thema’s die aan bod komen in de schilderlessen. De deelnemers mogen ook zelf hun voorkeur geven waar zij in de reeks schilderlessen mee aan de slag willen gaan. Vanwege het succes van de lessen is Miranda in 2020 begonnen aan haar derde reeks schilderlessen. Ze geeft zowel middag- als avondlessen.
Wil je ook creatief bezig zijn? Voor slechts €25,- krijg je totaal 8 schilderlessen van Kunstenaar & Creatief Docent Miranda Hesseling.
Wil je weten wanneer de schilderlessen weer van start gaan en verzekerd zijn van een plekje? Laat dan een bericht achter via het contactformulier
Meer informatie
– 8 wekelijkse schilderlessen (meestal op maandagen of dinsdagen)
– Zowel middag- als avondlessen
– Deelname is 25 euro
– Alle materialen zijn inbegrepen
– Locatie: Werkplaats Werkdeal De Wijert
– Adres: Van Schendelstraat 9

Sinds maart 2019 is de eerste schildersgroep ‘De Losse Penseel’ gestart in het MFC De Wijert. De Losse Penseel is voor iedereen die graag wil tekenen, schilderen of andere technieken wil uitproberen. Je kunt je eigen creativiteit ontdekken of verder ontwikkelen samen met een diverse groep aan talent; van beginners tot aan gevorderden. Iedereen is van harte welkom bij de veelzijdige en kunstzinnige lessen van Eva Verhey!


Voor de deelnemers zijn de basismaterialen inbegrepen, zoals teken- en schilderpapier, (kleur)potloden en acrylverf in mooie kwaliteiten. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kun je samen met de groep elkaars werk rustig beoordelen. Eva leert de deelnemers tijdens de lessen verschillende technieken en heeft zelf ook al een boel ervaring in het schildersvak. Ook is zij als actieve wijkbewoner sinds dit jaar gestart met haar nieuwe rol als (duo)procesbegeleider van het Wijkdeal thema Kunst Cultuur & Historie.

Wil jij je creatieve ei kwijt tijdens de schilderlessen van Eva?

Via De Wijkdeal Nieuwsflits houden we je graag op de hoogte wanneer er een vervolg komt van de schilderlessen De Losse Penseel.

In De Wijkdeal Werkplaats kunnen bewoners kennis en cultuur opschuiven door eens een kijkje te nemen in de weggeef-boekenkast. Naast studieboeken staat de kast ook vol met andere leuke boeken en tijdschriften die lekker weg lezen.

Zoek een leuk boek uit om mee te nemen!

Uiteraard kunnen mensen eigen boeken ruilen of weggeven. Maar wees ook vrij om bij ons binnen te stappen en zelf een leuk boek mee te nemen!
Het team van De Wijkdeal Werkplaats ontvangt je dan graag met een lekker kopje koffie of thee.

Onze wijk is trotse bezitter van  2 social sofa’s beter bekend als de ‘mozaïekbankjes’. Het artistieke bankje in het Hendrik de Vriesplantsoen werd als eerste geplaatst en in 2015 werd de mozaïekbank langs de Van Ketwich Verschuurlaan geopend.

De bankjes zijn gemaakt door bewoners van De Wijert. Dit initiatief is tot stand gekomen dankzij de kunst & cultuur werkgroep van de wijk die al veel prachtige projecten in De Wijert hebben gerealiseerd. Prachtig om te zien!