Activiteiten

Uiteindelijk gaan we allemaal ‘van het gas af’. In samenspraak met huurders en eigenaren wordt onderzocht welke mogelijkheden er zijn voor verschillende typen woningen. Om met elkaar in gesprek te blijven organiseren we regelmatig activiteiten voor huurders en eigenaren in de hele wijk. Bekijk hieronder wat wij kunnen bieden en welke geplande activiteiten er binnenkort plaatsvinden.

GROENE DOENERS GEZOCHT!

Maak jij ook het verschil?

Wil jij iets DOEN en steek je graag de handen uit de mouwen voor verduurzaming? Kom in actie om de wijk nog groener en klimaatbestendiger te maken. Sluit je aan bij het Doe-team en maak samen met je wijkgenoten groene plannen. We trappen af met een gezellig etentje in het MFC De Wijert op woensdagavond 10 mei vanaf 17:00!

Stuur een mailtje naar: aardgasvrij@wijkdealdewijert.nl als je bij deze kick-off wilt zijn. Zien we je dan?


DUURZAME HUIZENDAG

Datum: zaterdag 13 mei
Tijd: meld je hier eerst aan 
Locatie: meld je hier eerst aan 

Gluren in de huizen van je duurzame buren? Dat kan zaterdag 13 mei tijdens #duurzamehuizendag. 20 huizen in de @Gemeente Groningen openen hun deuren en laten zien hoe zij duurzaam wonen en leven.

Voel het comfort van een goed geïsoleerd huis en vloerverwarming. Ervaar een warmtepomp in een aardgasvrij huis. Zie hoeveel zonnepanelen er nodig zijn voor je huis én elektrische auto. Wandel door een mooie tuin waar kleine beestjes zorgen voor balans en waar het regenwater goed weg kan. En ontvang tips en ervaringen van trotse woningbezitters uit jouw gemeente, die je graag verder helpen.

 Maak kennis met de bewoners, kijk waar jij meer over wilt weten en meld je aan via deze link: www.duurzaamgroningen.nl/duurzamehuizendag


SAVE THE DATE! Bewonersbijeenkomst Aardgasvrij-klaar De Wijert – Thema Warmtenet
Datum: 8 juni
Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Locatie: MFC De Wijert, P.C. Hooftlaan 1a

Zet woensdag 8 juni alvast in de agenda. Dan is de  nieuwe bewonersbijeenkomst voor
Aardgasvrij-klaar De Wijert. Deze keer heel veel informatie over het Warmtenet, in de toekomst wordt De Wijert hierop aangesloten.

Stuur een mailtje naar aardgasvrij@wijkdealdewijert.nl dan ontvang je binnenkort een uitnodiging voor de bijeenkomst.