Bewoners opvrolijken met bloemen, muziek en beweging

Bewoners in De Wijert bedenken en organiseren samen met alle partijen in De Wijkdeal allerlei activiteiten voor en door de wijk. Zo staat de teller al op 4 acties in ruim twee weken, om vooral de ouderen en kwetsbare in de wijk in deze moeilijke periode een hart onder de riem te steken.

Op vrijdag 27 maart reed muziekorgel ‘Pronkjewail’ met Nederlands jongste orgeldraaier door De Wijert om de ouderen in De Vondelflat en Zuiderflat op te vrolijken met mooie liederen. Tegelijkertijd gaf een Healthy Ageing student vanuit het project ‘Ouderen in Beweging’ een speciale balkon-workout op afstand.

 

De Wijkdeal wenst de bewoners van de Zuiderflat en Vondelflat een vrolijk pasen met mooie tulpen

Na alle positieve reacties keert draaiorgelman Joris op Goede Vrijdag 10 april weer terug naar De Wijert voor meer muzikale noten én een bloemetje. Woningstichting Patrimonium en Wijkdeal De Wijert schenken de bewoners van De Zuiderflat en Vondelflat een mooi bosje tulpen om hen een fijn Paasweekend toe te wensen.

Het project ‘De Wijert Voedt’ zorgt ervoor dat bewoners maandelijks bij elkaar komen om van overgebleven etenswaren een gezamenlijke maaltijd te maken. Vanwege de coronamaatregelen konden de bewoners afgelopen week dit keer hun gratis maaltijd afhalen. Met deze actie werden de overgebleven voedselproducten van lokale ondernemers alsnog goed besteed om zo met elkaar voedselverspilling tegen te gaan.

Aan de kinderen in de wijk is ook gedacht. Van 3 april t/m 3 mei hangen op allerlei plekken in De Wijert knuffelbeesten voor het raam. Tientallen huishoudens hebben zich hiervoor opgegeven. Kinderen kunnen een maand lang, onder begeleiding van een ouder, de route van de knuffelspeurtocht ontdekken die door het hele noordelijke deel van De Wijert loopt.

Wijkbewoners met een hulpvraag kunnen in deze moeilijke tijd bij verschillende buurtorganisaties terecht.

Bekijk de corona-hulplijst op www.wijert.nl/corona-hulp