Door Wijkjournalist Ruben Valk, 8 mei 2020 (foto’s Bert Postma)

Wat een genot kunnen de simpele dingen in het leven zijn. Juist in deze corona-tijd is verbroedering belangrijk en hoe kan het beter dan door gezamenlijk een aantal liedjes luidkeels mee te zingen! Benieuwd hoe de bewoners het hebben ervaren?

Lees hieronder het verslag en bekijk HIER de mooie uitzending van RTV Noord.

Onder de muzikale begeleiding van Frank Huiting van Thuiszorg Comfort en de prachtige stem van Marike Broekema van Puur Zang werden de bewoners van De Vondelflat en ook andere wijkbewoners verwend met een stukje vermaak. Er werd namelijk met alle aanwezigen op dat moment een heus koor gevormd! Met inachtneming van de anderhalve meter-regel en met de teksten in de hand werd er op de parkeerruimte voor de flat eerst geoefend wat grappige momenten opleverde. Nadat de vier nummers er goed inzaten ging het net gevormde koor echt los.

Wat werd er gezongen?
Het eerste nummer, ‘Het Kleine Café Aan De Haven’ van Vader Abraham kon op veel respons rekenen van het meezingend publiek. Handen gingen zwierend de lucht in en er werd gedanst. Warmgedraaid werd het zeer herkenbare ‘Blueberry Hill’ van Fats Domino ingezet. De piano-solo van Frank is met luid applaus ontvangen. Het minder bekende nummer van Adele, ‘To Make You Feel My Love’, een cover van Bob Dylan, werd door Marike op fantastische wijze gedragen. Een kippenvelmoment. Het klapstuk was ‘Kom Van Het Dak Af’ van Peter Koelewijn.

Al bij het inzetten van de eerste noten hoorde je overal “Hééééé’! Héééé!!! Hééééééééé!!!!!!”.

Het lied leidde een eigen leven en de sfeer zat er goed in. Men was zichtbaar aan het genieten.

De volgende keer uw favoriete nummer zingen?
Dit evenement, aangeboden door De Wijkdealpartners en Vrolijk Verslijten, wordt op vrijdag 12 juni van 15.00 uur tot 16.00 uur herhaald.
Heeft u een suggestie voor een lied die u dan wilt horen én zingen? Mail of bel dan naar de receptie van De Vondelflat, op telefoonnummer 050 525 3121 of mail naar receptie@thuiszorgcomfort.nl. Onder voorbehoud van het aantal aanmeldingen en geschiktheid van de liedjes.

*Graag opgeven voor de volgende editie*
Wilt u er de volgende keer ook (weer) bij zijn? Geeft u zich dan op via de receptie of via mail@puurzang.nl zodat de organisatie weet hoeveel setjes teksten er geprint moeten worden. De teksten zijn vanaf woensdag 10 juni op te halen bij de receptie van de Vondelflat.