In De Wijert zijn er een aantal initiatieven genomen om armoede en verspilling tegen te gaan. Eigenlijk al eerder gerealiseerd, want problemen zijn niet enkel en alleen van deze tijd. Met hulp en ondersteuning van onder andere Platform De Wijert, Wijkdeal De Wijert, Bewonersbedrijf De Wijert en het MFC De Wijert hebben wijkbewoners zelf de volgende prachtige projecten voor jou gecreëerd. En door jou wordt het een succes!

    1. De Sociale Koelkast: elke woensdagochtend wordt deze gevuld, maar je kunt op alle doordeweekse dagen iets brengen (licht je wel even het beheer in?). Daarop kunnen gegadigden het komen ophalen. Zo ga je voedselverspilling tegen en help je de medemens. Let wel op de geldende regels op voedselveiligheid. #weggooieniszonde 
    2. Broekzak Vestzak: op elke dinsdag en donderdag zijn Maria en Thea er om je te voorzien van advies en weten zij exact waar iets hangt dat jou kan staan. Scheelt zelf zoeken, niet waar? En je krijgt een eerlijke mening, zij hoeven jou immers niets te verkopen! Struin je graag? Dan is Broekzak Vestzak elke doordeweekse dag toegankelijk zonder hulp of advies. Wil je kleding brengen? Je bent van harte welkom elke werkdag, maar vraag wel even het beheer waar je het kunt neerleggen. En zorg je er wel voor dat alles schoon en heel is? Jouw donatie wordt op prijs gesteld.
    3. In de 4 Weggeefgarageboxen in de Spieghelstraat staat een steeds wisselend aanbod aan (on-) nuttige dingen zoals decoratie, boeken, strips en magazines, dvd’s voor kinderen en volwassenen, speelgoed, fietsen, (tuin-) gereedschap, elektronica en keukengerei. Gedoneerd door wijkbewoners, welwillenden en bekenden, om gratis mee te nemen. Ook herbruikbare goederen die een tweede leven waardig zijn kun je hier doneren. Let wel: geen kleding, meubilair of levende waar (planten). Heb je een meegenomen boek of dvd uit? Breng het gerust terug en ruil het voor een ander exemplaar! De boxen zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend tussen 13 en 17 uur, tenzij (verwacht) slecht weer.
    4. De Wijert Voedt: één keer in de maand zorgen vrijwilligers ervoor dat De Wijert zijn eigen Voedselbank heeft. Eigenlijk mag het niet zo heten maar het komt erop neer dat ook hier voedsel wordt gered van de afvalemmer. Gegarandeerd buikpijnvrij eten halen en dat gratis! Zonder meerdere ondernemers van in de buurt en omstreken is dit niet mogelijk, waarvoor hartelijk dank aan hun. Meld je aan voor de Flits Alert op 0640507999 en ontvang een melding wanneer de volgende is. Het streven is elke 1e donderdag van de maand vanaf 10.30 tot 11.30 uur bij het MFC, geen garanties. 

Doe hier je voordeel mee. Alle kleine beetjes helpen, zowel bij het brengen als bij het halen. Wees sociaal, denk aan je medemens. Breng wat je kwijt kunt, neem niet meer mee dan je nodig hebt.