Kinderfilm ‘Pieter Konijn’

Zul je altijd zien, vlak voordat de film begint valt er een enorme stortbui op de hoofden van zo’n zestig kinderen en ouders die het risico voor lief namen. Sommige kinderen hadden er schik in, anderen zochten snel beschutting onder de luifel van de FIFA-tafels. Zoals het een strotbui betaamt was het zo gedaan met de regen en werd er weer plaats genomen voor het grote scherm op het Hendrik De Vriesplantsoen. Over de film kan ik je niets vertellen, daar lette ik niet op. Ik keek met belangstelling naar het publiek dat zichtbaar genoot. Ja, ook de ouders.

Familiefilm ‘E.T.’

Om half acht startte de tweede film van de dag. Dit keer zijn er meer mensen opkomen dagen, ruim over de honderd. Ze hadden vast en zeker op een weerapp gekeken en wisten dat het droog zou blijven.  Leuk om te zien dat hele gezinnen onderling de corona afstand bewaarden. ET is een klassieker, een film die je wel gezien moet hebben. En nu maakt een nieuwe generatie kennis met dit meesterwerkje van Steven Spielberg.

Avondfilm ‘Bumblebee’

Het is al gezellig donker aan het worden als de derde film wordt ingezet.  Ook bij deze film zijn er ruim honderd ouderen en jong volwassenen die deze relatief onbekende spin-off van ‘Transformers’ keken. Geregisseerd door Travis Knight die er een zeer onderhoudende en spannende film van heeft gemaakt.

FIFA-toernooi afgelast

Door een administratieve fout kon het FIFA-toernooi geen doorgang vinden. Het bedrijf dat de materialen zou leveren had de eindtijd als begintijd genoteerd. Als troost had de organisatie een verrassing in petto voor de blijvers. Welke dit was ga ik niet verklappen, maar de aanwezigen waren blij met het alternatief.

Activiteiten, ook in coronatijd

De organisatie van dit filmspektakel heeft er goed voor gezorgd dat er werd toegezien op de geldende regels. Zo kon men met handgel de handen ontsmetten en zat een ieder met één of twee personen in een raster waardoor de anderhalve meter gewaarborgd werd. Dit gaat ook gebeuren met het Wijkdealcafé Buiteneditie! Ja, je leest het goed, De Wijkdeal komt naar je toe deze zomer. Op 5 september, van 13 uur tot 17 uur in het Hendrik De Vriesplantsoen! Komt allen en laat je informeren over Wijkdeal De Wijert, breng ideeën aan en doe mee deze te realiseren! Tot dan!

Tekst: Ruben Valk

Foto’s: Thea de Groot