Een kindje krijgen is een gebeurtenis die je leven totaal verandert. Naast heel veel mooie dingen, komen er ook uitdagingen bij kijken. In deze periode kan elke ouder wel wat extra ondersteuning gebruiken. De eerste 1000 dagen van een kind beginnen al bij de gezondheid van beide ouders vóór en tijdens
de zwangerschap. Maar ook in de eerste twee levensjaren van een kind zijn er veel dingen die invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van een kindje. Bijvoorbeeld een liefdevolle relatie tussen ouders, voldoende tijd en aandacht, weinig stress, gezondheid van ouders, veilige huisvesting, financiële zekerheid, maar ook steun vanuit het netwerk en hulpverlening.

Ons project heeft als doel om elk kind en elke ouder een Kansrijke Start te geven. Graag willen we de aankomende periode samen met bewoners van de Wijert gaan bekijken hoe we dat het beste kunnen doen. Bijvoorbeeld in de vorm van: gespreksgroepen, ondersteuning van een buddy/vrijwilliger, voorlichtingen, ouder-kind activiteiten etc.

Wil jij meer weten over een gezonde (op)voeding voor je baby, dreumes of peuter? Geef je dan op voor de ontmoetingsochtend voor (aanstaande) ouders!

Mocht je vragen hebben, graag je ervaringen willen delen of mee willen denken, dan mag je contact opnemen met:

Marieke van Dijk (Projectleider Kansrijke Start de Wijert)
Marieke.van.dijk@groningen.nl
Tel nr. 06-29639045