Wat doe je op een zonnige zaterdagochtend in de wijk? Nou wij dachten kom we gaan de wijk samen eens lekker schoonmaken. Normaal doen we dat tijdens de jaarlijkse lente-kriebels van Groningen Schoon Dankzij Mij, maar ja toen kwam corona.

Maar niet getreurd want nazomerkriebels zijn net zo leuk, en dat het “toevallig” samenviel met de World Clean-up day kwam dan ook weer mooi uit.

In de gemeente Groningen waren er zo’n 6.000 Stadjers de wijken weer aan het ontdoen van afval. En een kleine 30 man uit De Wijert verzamelden zich in de Spieghelstraat. Om 10:00 uur begonnen we met een kopje koffie, thee en wat lekkers waarna we de afvalzakken en grijpers kregen om daarmee gewapend de wijk te ontdoen van zwerfvuil. Rond 11:15 moesten we ons weer even verzamelen bij het startpunt want daar werden we getrakteerd op een zeer leuke goochelshow van Niko met zijn Kliko! Met dank aan de Gemeente Groningen konden we genieten van Niko zijn kunsten.

Toen Niko klaar was gingen we snel de wijk weer in om deze verder te ontdoen van vuil. Met als eindresultaat een dikke 10 vuilniszakken vol met zwerfvuil!! Dat voelt goed om de wijk weer schoon te maken, maar het maakte ook hongerig. Gelukkig werd de honger snel gestild want alle deelnemers werden als bedankje voor hun hulp getrakteerd op een heerlijke goed verzorgde lunch met alles erop en eraan.

Al met al een zeer geslaagde nazomerkriebels, we kijken terug op een geslaagde dag.

Tekst en foto’s: Dennis Broekema.