Kennen jullie kunstenaar Sijas de Groot en fotograaf David Vroom nog? Het kan zijn dat je ze de afgelopen maanden een keer tegen bent gekomen in de wijk. Nu hebben Sijas en David een boodschap voor je…

Dag bewoners van De Wijert-Noord! In de eerste maanden van 2022 hebben wij, kunstenaar Sijas de Groot en fotograaf David Vroom, jullie een beetje beter leren kennen. We liepen door een wijk die al bijna zestig jaar bestaat, maar flink aan het veranderen is. En we spraken mensen met allerlei achtergronden en verhalen. Een aantal van die verhalen hebben we opgetekend. Ze komen samen met de foto’s van David in een mooie krant met de titel Ik blijf hier. Geen krantje dat je snel doorbladert en dan bij het oud papier gooit, maar waarvoor je even de tijd moet nemen. Een collector’s item ook, dat je veilig opbergt, om later nog eens terug te kijken op hoe jouw wijk in deze tijd was. Bij de krant maakten we een serie ansichtkaarten, je krijgt er binnenkort een door de bus. De krant zelf is in beperkte oplage gedrukt en komt daarom niet huis-aan-huis. We delen hem persoonlijk uit, een mooie manier om jullie nog eens te zien. Zo staan we 3 september op festival Onder de Sunne. Tot binnenkort in de wijk! Heb je ons niet zien lopen en wil je wel graag een krant van je wijk hebben? Neem dan contact op met Marieke Hollemans via wijkproject@tussenland.net.

© Foto gemaakt door David Vroom, de bovenstaande foto is alvast een voorproefje van de foto’s die gemaakt zijn in De Wijert. Deze is ook terug te vinden in de krant.