Voormalig Fruitcafé de Helpende Hand verhuist op woensdag 6 april haar bak- en maaltijdservice naar het Multifunctioneel Centrum De Wijert aan de P.C. Hooftlaan 1. Met deze verhuizing hopen de mensen van de bak- en maaltijdservice nog meer wijkbewoners blij te maken met heerlijke maaltijden en veel lekkernijen. Ook is de verhuizing van deze diensten een eerste stap in de overgang van het Fruitcafé naar Bewonersbedrijf De Wijert in oprichting.

In 2017 startte Fruitcafé De Helpende Hand, een gezonde ontmoetingsplek met keuken voor de buurt. Er werd fruit verkocht en er waren veel sociale activiteiten. Inmiddels groeit het uit tot een coöperatief Bewonersbedrijf i.o. met ontmoetingsplek waar (gezonde) diensten worden georganiseerd voor en door bewoners uit de buurt.

Voor ieder wat wils

Elke woensdag en donderdag konden bewoners uit De Wijert bij het voormalige pand aan de Weremeus Buningstraat terecht voor een heerlijke verse maaltijd. Kokkinnen Marie, Lisa en Kirsten stelden elke maand een heerlijk maandmenu samen waarna bewoners tegen een klein prijsje hun maaltijd konden reserveren en ophalen óf door het team laten bezorgen. Voor gezelligheid was ook plek, zo konden bewoners een plekje aan tafel reserveren en bij het Fruitcafé blijven eten. Ook voor de zoetekauwen was het elke keer weer een feestje. Bakster Anneke maakte elke week namelijk verse baksels welke apart maar ook bij de maaltijd gereserveerd konden worden. Én op bestelling maakt en maakte Anneke de meest lekkere zoete en hartige snacks.

Meer mogelijkheden

Maar niet getreurd, er zijn nog genoeg mogelijkheden om van deze heerlijke maaltijden te kunnen genieten. De verhuizing van de bak- en maaltijdservice biedt namelijk juist nóg meer mogelijkheden. Het Multifunctioneel Centrum De Wijert is namelijk een bekend punt in de wijk en trekt veel en ook verscheidene wijkbewoners aan. Dat deze verhuizing een mooie kans is voor beide partijen beamen zowel het Bewonersbedrijf De Wijert i.o. als het MFC zelf.

“Het MFC is nu al het bruisende hart van onze wijk maar met de komst van het bewonersbedrijf i.o. en onze maaltijd- en bakservice zijn we hiermee de kers op de taart!” – Dennis Broekema, Sociaal cultureel werker, Bewonersbedrijf De Wijert i.o.

Een nieuw avontuur

Een andere dienst van het Bewonersbedrijf De Wijert i.o. is de kledingdienst Broekzak Vestzak. Hierbij mogen bewoners van De Wijert gratis kleding brengen en uitzoeken. Deze gratis kledingdienst is in maart 2021 opgestart en is al een tijdje gevestigd in het pand van het MFC. Met de overgang van de bak- en maaltijdservice zijn de drie grootste diensten nu over naar het pand aan de nieuwe locatie en start er een nieuw avontuur voor het Bewonersbedrijf in oprichting. Vanaf woensdag 6 april kunnen bewoners, na vooraf reserveren, genieten van een heerlijke verse maaltijd aan de nieuwe locatie aan de P.C. Hooftlaan 1. Hiermee sluit de voormalige locatie met haar diensten en start er een nieuw hoofdstuk voor het Bewonersbedrijf.