Volg ons:

Bouw & Duurzaamheid

De werkgroep van thema 3, Bouw en Duurzaamheid

Onder het thema Bouw en Duurzaamheid wordt geanticipeerd op bredere plannen voor duurzaamheid op grote schaal, in samenwerking met woningcorporaties en verenigingen van huiseigenaren.

Duurzame keuzes maken, daar kun je elke dag aan meedoen. Bewust gedrag dat de aarde niet schaadt, minder water, gas en electriciteit gebruiken, het draagt allemaal bij.

Neem hier contact op als je meer wilt doen met Bouw & Duurzaamheid. 

Gestart in
Juli 2018
Procesbegeleider
Anda De Blecourt, Procap
Aantal deelnemers
20 +

Energie op grote schaal

Opstellen Energieplan

De vier woningcorporaties in De Wijert werken gezamenlijk aan een plan voor meer duurzame energie in de wijk, zoals zonnepanelen, verbeteringen aan isolatie en LED verlichting.

Slim wonen en energie offensief

Energiecoach

In het kader van bewust omgaan met energie, is het ‘energiecoach project’ in het leven geroepen. Een energiecoach is een bewoner in de wijk die een cursus heeft gevolgd tot energiecoach. 

Energiecoaches kunnen, na het behalen van hun certificaat, in de eigen buurt wijkbewoners helpen en informeren over hoe de energierekening naar beneden kan. Energie die je niet gebruikt, hoef je immers ook niet voor te betalen.

Word jij de nieuwe energiecoach?

Het energiecoachproject zit nog in de startfase, dus er is voldoende ruimte om als wijkbewoner mee te denken over welke tips jij graag zou willen op het gebied van duurzame energie. Lijkt het je leuk om zelf aan de slag te gaan als energiecoach? Laat het ons weten!

 

Bewust consumeren en ondernemen

Duurzaam renoveren en levensloop bestendig bouwen

Onderhoud en voorzieningen

Heb je affiniteit met het onderwerp Bouw of met Duurzaamheid en wil je graag iets betekenen voor de wijk? Stuur dan een mailtje naar info@wijkdealdewijert.nl.