Volg ons:

Nieuwsflits achief

Donderdag 9 mei: Officiële opening Silly Walk zebrapad!

April 2019

Het was al bekend dat De Wijert een Silly Walk zebrapad kreeg, maar wanneer was nog even de vraag. Dankzij Wijkdeal De Wijert vindt op donderdag 9 mei de opening plaats. Om 13:30 uur ‘s middags komt de nieuwe wijkwethouder Glimina Chakor samen met de kinderen van de Brederoschool het Silly Walk zebrapad in De Wijert officieel openen.

LEES MEER

 


Terugblik Wijkdealcafé, 28 maart 2019

April 2019

Tijdens het afgelopen Wijkdealcafé is er weer veel besproken. Middels deze nieuwsbrief willen wij jou graag op de hoogte houden van wat er allemaal speelt in de wijk… en dat is voor de komende periode een aardige waslijst! Nieuwe projecten beginnen vorm te krijgen, diverse activiteiten worden georganiseerd en de betrokkenheid vanuit wijk wordt steeds groter.

LEES MEER


Terugblik Wijkdealcafé, 28 februari 2019

Maart 2019

Het Wijkdealcafé van 28 februari werd druk bezocht. Naast wijkbewoners die binnen De Wijkdeal al aan projecten werken, waren er ook veel nieuwe gezichten. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er korte pitches gehouden over allerlei initiatieven. Daarna ging men geanimeerd met elkaar in gesprek om (nieuwe) plannen te bespreken en uit te werken. Mooi om te zien hoe alle partijen elkaar weten te vinden rondom de projecten van De Wijkdeal!

LEES MEER


Nieuwe plantenbakken in de wijk

Maart 2019

Het was de wens van de tien omwonenden van de Couperusstraat om zelf het groenonderhoud te doen. Na een tijdlang soebatten kregen zij van Lefier toestemming om, middels plantenbakken, de straat wat meer groen en bloei te geven!

LEES MEER


Terugblik Wijkdealcafé, 31 januari 2019

Februari 2019

Zoals op elke laatste donderdag van de maand was er weer het Wijkdealcafé in het pand van de Innovatiewerkplaats Helpman/de Wijert aan de Van Schendelstraat 9, Groningen. Het werd druk bezocht door enthousiaste wijkbewoners, vertegenwoordigers van de gemeente en een hoop nieuwe gezichten! Benieuwd naar de uitkomsten? Lees het complete verslag van onze Wijkjournalist Ruben Valk.

LEES MEER


Nieuwjaarsfeest goed bezocht

Januari 2019

Op vrijdagavond 11 januari werd in het MFC het nieuwjaarsfeest met bewoners van De Wijert gehouden. De avond begon met een etentje voor vrijwilligers van het MFC, De Wijkdeal, WIJ De Wijert en Platform De Wijert. Daarna kon het feest beginnen met de Jazz band ‘What About Berb’

LEES MEER


Kerstmarkt met Vuurwerkshow in De Wijert

December 2018

Voor zowel jong en oud was er veel te doen op de Kerstmarkt in De Wijert. Bezoekers konden genieten van vele kraampjes met lekkernijen passend bij de kerstdagen. Voor de kinderen was er een draaimolen, een kersthuisje met spelletjes, werden er ponyritjes gemaakt.

LEES MEER


Terugblik Wijkdealcafé, 29 november 2018

December 2018

Op donderdag 29 november heeft het laatste Wijkdealcafé van dit jaar plaatsgevonden. Belangrijke thema’s rondom de wijkvernieuwing in De Wijert werden gepresenteerd en gingen professionals, studenten, ondernemers en wijkbewoners met elkaar in gesprek.

LEES MEER