Volg ons:

Kunst, Cultuur & Historie

Meer kunst en historie in de wijk

Meer bankjes

De ‘oude’ Mozaïkgroep die de kunstige bankjes van de Wijert heeft gerealiseerd wordt weer bij elkaar geroepen voor meer bankjes. Een opvallend dikke boom in De Wijert zou een mooie plek zijn voor een bankje (rondom)

Muurschilderingen

Muurschilderingen op gebouwen en ‘lelijke’ muren. Bewoners willen hier samen aan werken om de wijk mooier te maken.

Borg De Wijert

Een mooie manier bedenken waarmee weer zichtbaar wordt waar ooit Borgh De Wijert heeft gestaan

Lees meer over dit idee

Expositie schilderijen BW Helpermaar

De schilderijen van BW Helpermaar worden geëxposeerd in de wijk.

Mozaïeken

Met mozaïeken met een groepje bewoners mooie dingen maken voor de wijk, zoals bankjes, prullenbakken, bloembakken, stootblokken etc..

Lezing en film over De Wijert

Een lezing over de historie van de wijk (in samenwerking met Janet van WIJ-Groningen). Oud en nieuw beeldmateriaal van De Wijert kan gebruikt worden voor een film over de wijk.

Talenten ontplooien en kunstzinnig bezig zijn

Stadswandeling met fotografie, schilderen en exposeren

Met een groep wijkbewoners door de wijk wandelen en foto’s maken. Daarna schilderijen maken en deze exposeren in de wijk. Miranda gaat een concreter plan maken waarbij verbinding tussen mensen het sleutelwoord is. Miranda heeft een afspraak met Annet gemaakt.

Creatief met straatnamen

Idee: bij alle straatnaamborden van schrijvers een citaat hangen van die schrijver. Daarnaast straatnaamborden mooi maken en een spel maken waarmee mensen in de wijk vermaakt kunnen worden.

De Losse Penseel

Elke donderdagavond is er een teken- en schildercursus voor bewoners uit de wijk. Dit vindt plaats in de Buurtkamer van het MFC van 19.30 uur tot 21.30 uur. Je kunt per keer meedoen of aan de hele cursus. Het loopt door tot en met de zomervakantie. Opgeven kan bij evaverhey@tiscali.nl.